flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей!

22 грудня 2012, 10:07

21 грудня 2012 року у Жидачівському районному суді Львівської області проведено День відкритих дверей . Учасниками цього заходу стали учні старших класів Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Їм була запропонована пізнавальна екскурсія, під час якої гості ознайомилися з приміщенням Жидачівського районного суду, відвідали робочі кабінети суддів, їх помічників, секретарів судових засідань, канцелярію суду. Старшокласники мали можливість поспілкуватися із заступником голови суду і працівниками апарату суду, задати питання і отримати кваліфіковані відповіді. Запрошені отримали вичерпну інформацію про професію юриста, адже через рік-два вони стануть перед вибором майбутньої професії. З вітальною промовою гостей зустрічала керівник апарату суду Віра Миколаївна Особа.
Заступник керівника апарату суду Кузишин М.С. у роз’яснила запрошеним порядок звернення громадян до суду, надання і отримання будь-якої інформації, правила поведінки під час перебування в суді та під час слухання справи, наслідки порушення правил поведінки в суді. Цікавою для гостей була розповідь про посади, які є в апараті суду.
Помічник судді Подобинська І.Я. розповіла запрошеним про обов’язки помічника судді, роз’яснила, що це відповідальна робота, яка полягає в пошуку та підготовці інформації, забезпечення проведення судового засідання, виконання доручень, пов’язаних із веденням судової справи.
Секретар судових засідань Шальвіра І.І. ознайомила присутніх функціональними обов»язками секретаря судового засідання, стадіями судового процесу, розповіла про фіксацію судового процесу.
Судовий розпорядник Фрей О.В. розповів про систему забезпечення порядку та безпеки під час судових засідань, доставку до суду підсудних.
Працівник спеціального підрозділу судової міліції «Грифон» Курпіль М.В. розповів про правила допуску в приміщення суду та порядок перебування у суді.
Старший секретар суду Яременко І.О. розповів про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду , порядок роботи з ними в програмі «Д-3» та порядком надання та отримання інформації громадянам.
Помічник голови суду Чорненький Я.Б. розповів запрошеним про відповідальність неповнолітніх, відповідно чинного Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Про роботу суду , навантаження, які випадають на судову систему, учні дізналися з розповіді заступника голови суду Цюмрак М.Д.,який розповів, що професія судді вимагає ретельного зваження та неупередженої оцінки справ, моральної відповідальності за постановленні рішення .
На завершення колектив суду побажав усім присутнім школярам успіхів в навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає. На згадку про суд запрошеним вручено інформаційні буклети з питань захисту громадянами своїх прав, свобод та законних інтересів в судах України.
Навзаєм учні висловили щирі слова вдячності працівникам суду за змістовну зустріч, в процесі якої вони дізнались не тільки про те, як функціонує суд, а й скільки різних працівників працює в цій установі, їхні посадові обов’язки. Також учні висловили сподівання, що отримана інформація обов’язково вплине на вибір професії та майбутнє місце роботи. У всіх учасників цього заходу від цієї зустрічі залишилось безліч вражень та позитивних емоцій.