flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено нараду з працівниками апарату Жидачівського районного суду Львівської області.

23 жовтня 2012, 14:43
23 жовтня 2012 року керівником апарату Жидачівського районного суду Львівської області Особою В.М. проведено нараду з працівниками апарату суду, а саме:
1.Обговорення листа апеляційного суду Львівської області №01-386/12 від 15.10.2012р. щодо належного виконання місцевими судами Львівської області міжнародних договорів з питань надання правової допомоги у цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень іноземних держав.
2.Обговорення особливостей застосування судами України положень Конвенції та рішень Європейського Суду.
3.Обговорення змін у законодавстві.
 Керівник апарату Жидачівського районного суду Львівської області Особа В.М., звернула увагу щодо належного виконання місцевими судами Львівської області міжнародних договорів з питань надання правової допомоги у цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень іноземних держав.Також наголосила, що відповідно до Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги у цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів визнання та виконання судових рішень, суди України повинні забезпечувати виконання іноземних доручень та розгляд іноземних клопотань відповідно до міжнародних договорів України, процесуального кодексу України, інших актів законодавства України, готувати інформацію та складати документи за результатами виконання іноземних доручень, розгляду іноземних клопотань.
Відповідно до наказу Міністерства юстиції України і Державної судової адміністрації України №604/5/47 від 25.03.2010р. суд України на підставі рішення іноземного суду і ухвали про його визнання та надання дозволу на його примусове виконання одразу після набрання нею законної сили видає виконавчий лист і надсилає його з супровідним листом та копіями зазначеної ухвали і клопотанням стягувача на виконання до відповідного ограну державної виконавчої служби. Недотримання цих норм призводить до фактичного невиконання рішень судів, не забезпечується стягнення коштів на користь іноземних осіб, оскільки більшість іноземних клопотань стосуються визнання та виконання на території України рішень про стягнення аліментів.
Слухали консультанта суду Прокопів С.М. щодо Європейської системи захисту прав людини. Застосування Конвенції в судовій практиці. Правових позицій Європейського Суду з прав людини, викладених в рішеннях Європейського Суду. Зокрема зачитала порядок звернення до Європейського Суду з прав людини та виконання Україною Рішень Європейського суду з прав людини. 
Також звернула увагу на те, що є зміни в законодавстві, зокрема у кримінальному кодексі України щодо посилення відповідальності за фальшування марок акцизного збору,  у кримінально процесуальному кодексі України та у кодексі України про адміністративні правопорушення щодо статусу біженця.