flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено нараду про порядок здійснення судового розгляду в судовому провадженні у першій інстанції.

16 жовтня 2012, 12:45
16 жовтня 2012 року помічником голови Жидачівського районного суду Чорненьким Я.Б. проведено нараду з працівниками апарату суду щодо КПК України, який вступає в законну силу з 19.11.2012 року. 
 
Зокрема щодо порядку здійснення судового розгляду в судовому провадженні у першій інстанції відповідно до Кримінально процесуального кодексу України, пункту 10 Розділу ХІ «Перехідних положень». Чорненький Я.Б. детально зупинився на порядку здійснення судового розгляду аж до вирішення справи по суті.  
 
Керівник апарату Жидачівського районного суду Львівської області Особа В.М., наголосила на практику застосування справ Європейського суду з прав людини, та звернула увагу на те, що Україна займає 5 місце у світі за кількістю скарг, що знаходяться на розгляді в Європейському суді з прав людини. Також зауважила, що основною причиною дуже великої кількості скарг є надмірна тривалість виконання судових рішень та надмірна тривалість судових розглядів у національних судах.  
 
Основну увагу керівник апарату суду Особа В.М. звернула на здачу справ в канцелярію секретарями судових засідань та дотримання трудової дисципліни працівниками апрату суду. 
 
На нараді також було обговорено проблемні питання суду.