flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Один рік два місяці позбавлення волі за насильство в сім’ї: суд ухвалив вирок

03 серпня 2023, 10:00

Суд ухвалив обвинувальний вирок 65-річному мешканцю села Жирова Стрийського району за фактом вчинення домашнього насильства щодо своєї дружини.

Згідно з вироком суду, кривдник протягом тривалого часу вчиняв психологічне домашнє насильство відносно своєї дружини. Насильницькими діями чоловік тривалий час заподіював своїй дружині психологічні страждання, що виражались у словесних образах, словесних погрозах їй фізичною розправою та приниженні її честі та гідності, що неодноразово викликало у потерпілої побоювання за свою безпеку, тривогу, а також завдали шкоди її психічному здоров’ю.

02 серпня 2023 року вироком  Жидачівського районного суду Львівської області обвинуваченого визнано винуватим по пред’явленому обвинуваченні у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 126-1 КК України, і призначено остаточне покарання з урахуванням вимог статті 71 КК України у виді позбавлення волі на строк 1 рік 2 місяці.

Апеляційна скарга на вирок суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Жидачівський районний суд Львівської області.