flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як отримати довідку з демографічного реєстру

01 серпня 2023, 10:51

Кожна особа, персональні дані якої (інформація про яку) внесені до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР), має право на безоплатне отримання довідки про внесення інформації до Реєстру.

Про це інформує «Закон і Бізнес» з посиланням на МВС.

Довідка видається за заявою особи протягом трьох робочих днів з дня подання заяви. Форма довідки затверджена постановою Кабміну від 18.10.2017 №784 та видається особі за її заявою, в якій зазначається прізвище, ім'я та по батькові особи, унікальний номер запису в Реєстрі, реквізити документа.

Видача довідки здійснюється в паперовій формі (формат А4) без використання спеціальних бланків.

Для отримання вищезазначеної довідки громадянин може звернутись із відповідною заявою незалежно від реєстрації місця проживання до територіальних підрозділів ДМС.

ЄДДР ведеться з метою ідентифікації особи для оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення передбачених цим Законом документів. Єдиний державний демографічний реєстр у межах, визначених законодавством про свободу та вільний вибір місця проживання, використовується також для обліку інформації про реєстрацію місця проживання чи місця перебування.