flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільні тактико-спеціальні навчання Служби судової охорони

16 липня 2021, 15:31

Відповідно  Плану  взаємодії  Територіального  Управління  Служби  судової  охорони у  Львівській  області  з Головним управлінням Національної гвардії   України ( в/ч 3002,  в/ч  4114),  Головного Управління  Державної  служби з  надзвичайних  ситуацій у  Львівській    області, Управління Служби безпеки України у Львівській області з метою  відпрацювання  теоретичних і практичних навичок із забезпечення охорони суду,  підтримання  громадського порядку, забезпечення доступу громадян до правосуддя та  забезпечення безпеки учасників  судового процесу в  приміщеннях Жидачівського районного суду  Львівської області за адресами по вул. Я.Мудрого,20  та  Я. Мудрого, 20  А  в  м. Жидачеві 16 липня 2021 року проведено спільне тактико-спеціальне заняття під  командуванням 2  та 3 підрозділів охорони Територіального Управління Служби судової охорони у  Львівській  області.

Провідний інспектор Стрийського РУ ТУ ДСНС України у Львівській області Роман Бояновський і начальник пожежної ДПРЧ №16 міста Жидачева Артем Гоцуляк провели інструктаж щодо дій у разі можливого виникнення пожежі чи задимлення у приміщенні суду, зокрема: евакуації персоналу та відвідувачів суду, застосування засобів пожежогасіння, надання допомоги умовно постраждалим. Спільно із керівником апарату Жидачівського районного суду Львівської області Вірою Особою та працівниками апарату суду відпрацьовано заходи з евакуації документації та матеріалів, що містять службову інформацію.          

Судові охоронці відпрацювали тактику стримування натовпу агресивно налаштованих осіб у їх спробах прорватися через лінію охорони на вході до приміщення суду; попередження агресивних дій з боку недружньо налаштованих учасників судового процесу в судовому засіданні з подальшою передачею порушників громадського порядку до правоохоронців. 

Головна мета такого навчання – удосконалити алгоритм спільних дій підрозділів Служби судової охорони у разі виникнення різних форс-мажорних ситуацій, зокрема, масових безладів під час розгляду резонансних справ, провокацій, виявлення в залах судових засідань, інших приміщеннях суду та на його території небезпечних предметів, речовин, підтримання громадського порядку, припинення проявів неповаги до суду та забезпечення безпеки всіх учасників судового процесу. 

Підбиваючи підсумки навчань, заступник начальника відділу організації охорони та підтримання громадського порядку територіального управління Служби судової охорони у  Львівській області полковник Служби судової охорони Пилип’як Степан Володимирович  відзначив, що визначені навчальним планом завдання відпрацьовано повністю та висловив впевненість, що набуті професійні навички допоможуть їх учасникам успішно виконувати свої службові обов’язки. 

Проведений захід є ще одним важливим підтвердженням, що Служба судової охорони здатна забезпечити і підтримати громадський порядок в суді, створити безперешкодні та належні умови і захист громадянам України, які звертаються в судову інстанцію для захисту своїх прав та свобод.

  

   

     

  

 

      

 

прес-секретар суду