flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Стажування в міжнародних міжурядових організаціях Міжнародна кар"єра - 2015".

15 квітня 2015, 12:36
"СТAЖУВАННЯ В МІЖНАРОДНИХ МІЖУРЯДОВИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ: 
МІЖНАРОДНА КАР’ЄРА - 2015"
10-13 травня, 2015 Відень, Австрія
Мета проекту сприяння залучення високо мотивованих молодих спеціалістів до процесів підтримання миру і міжнародної безпеки шляхом надання актуальної інформації та ознайомлення із можливостями стажування та працевлаштування в міжнародних міжурядових організаціях.
Ми всі живемо у взаємопов’язаному світі, в якому процес глобалізації нероздільний від пошуку в багатьох випадках достатньо вузької ідентичності. Як краще за все протистояти екстремізму, поляризації та непорозумінню у світі? Інтерактивна програма Семінару дозволить учасникам зануритись в сутність навичок, необхідних для Громадян Світу. Шляхом участі у робочих зустрічах, презентаціях та брифінгах з міжнародними експертами учасники Семінару матимуть можливість ознайомитися із кар’єрними можливостями в міжнародних міжурядових організаціях.
Місце проведення Семінару:
1. Штаб-квартира Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі (ОБСЄ).
Робота молодих спеціалістів та стажерів в ОБСЄ націлена на недопущення виникнення конфліктів у регіоні, врегулювання кризових ситуацій, ліквідацію наслідків конфліктів. Основними засобами забезпечення безпеки та вирішення основних задач організації є робота за наступними напрямами:
  1. Політично-воєнна сфера: контроль над розповсюдженням зброї; дипломатичні зусилля щодо запобігання конфліктів.
  2. Економічна та екологічна сфери: економічна та екологічна безпека.
  3. Громадянське суспільство: захист прав людини, розвиток демократичних інституцій, моніторинг виборів.
2. Штаб-квартира Організації Об’єднаних Націй у Відні (ООН).
Ряд установ ООН, серед яких Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, ООН із промислового розвитку (ЮНІДО), Міжнародне агентство по атомній енергії (МАГАТЕ) та ін., забезпечують широкий спектр можливостей для мотивованих молодих спеціалістів розпочати кар’єрний шлях у міжнародних міжурядових організаціях за програмами стажування, волонтаріату та проходження практики. Від співробітників Організації Об’єднаних Націй очікується дотримання базових цінностей Організації, включаючи добросовісність, професіоналізм, ефективність та повага до культурного різноманіття. ООН дає можливість працювати в динамічному багатокультурному середовищі і приймати участь у вирішенні світових проблем.
3. Представництво Європейської Комісії у Відні.
Особам, які зацікавленні тематикою європейської інтеграції, організація надає можливість пройти стажування в установах Європейській Комісії чи в іншому виконавчому органі/агентстві європейських інституцій, таких як: Європейська служба зовнішньої діяльності чи Виконавче агентство з конкурентоспроможності та інновацій тощо. Молодих спеціалістів залучають до розробки актуальних та дієвих пропозицій з метою надання оперативної підтримки ініціативам громадянського суспільства, спрямованим на розвиток демократії, консолідацію суспільства, дотримання принципу верховенства права і посилення поваги до всіх прав та свобод людини у Європейському співтоваристві.
Цільова аудиторія: програма розрахована на компетентних та високо мотивованих спеціалістів, що розділяють цілі та задачі організацій, які працюють на благо світової спільноти.
Робоча мова програми: англійська (для ефективної участі узаході рекомендується знання англійської мови на розмовному рівні).
Кінцевий термін реєстрації:
для громадян України з виїздом із м. Львів: 16 квітня 2015 р.
для громадян інших країн, що мають чинну Шенгенську візу, посвідку на проживання в країнах ЄС та інші підстави перебування в ЄС (приєднуються у м. Відень):
20 квітня 2015 р.
Організатори забезпечують:
  1. методологічно-навчальну програму та роздаткові матеріали;
  2. проживання у готелі категорія 3***із сніданком шведський стіл (1 ніч);
  3. проїзд Львів-Будапешт-Відень-Львів (для громадян України);
  4. проїзд у Відні за програмою;
  5. екскурсійну програму Будапештом і Віднем;
  6. сертифікат, що засвідчує участь у проекті.
Оргвнесок (покриває адміністративні та логістичні витрати учасників Семінару):
Для громадян України - 220 Євро.
Для громадян інших країн, що мають чинну Шенгенську візу, посвідку на проживання в країнах ЄС
та інші підстави перебування в ЄС (приєднуються у м. Відень) - 186 Євро.
Порядок реєстрації учасників: для участі у проекті необхідно заповнити ОНЛАЙН-ЗАЯВКУ до 16.04.2015 р. Не пізніше ніж через 2 дня, після закінчення терміну реєстрації Вам надійде підтвердження щодо Вашої участі у проекті. Учасники повинні сплатити завдаток у розмірі 50 % оргвнеску, а також вартість консульського збору Республіки Угорщина за відкриття шенгенської візи (35 євро) по комерційному курсу євро до гривні (див. на сайті www.eed.com.ua). Студенти віком до 21 року звільнені від сплати консульського збору. ІМАНС забезпечує необхідну візову підтримку тим учасникам, у яких на момент реалізації проекту відсутня діюча шенгенська віза. Візи відкриваються у Генеральному консульстві Республіки Угорщина в Ужгороді без особистої присутності учасників.
До 20 квітня 2015 р. учасники повинні надати повний пакет документів для відкриття шенгенської візи. З перелікомдокументів просимо ознайомитися тут.
Решта 50 % суми організаційного внеску сплачується при посадці в автобус.
Умови відмови від поїздки: незалежно від причин відмови від участі в проекті, сплачені сума організаційного внеску не повертається, виключення становить випадок відмова від участі, заявлена письмово до закінчення строку реєстрації участі в проекті.
Організатор: ЛМГО «Інститут Міжнародної Академічної та Наукової Співпраці» (ІМАНС) є неурядовою та некомерційною організацією, створеною на засадах добровільності, гуманності та гласності. Метою створення та діяльності Організації є сприяння розвитку потенціалу та підвищення академічної мобільності молодих науковців та фахівців на арені міжнародної освіти.
З 2012 року ІМАНС провів більше 15 освітніх заходів для науковців, державних службовців та представників громадської сфери спільно із такими організаціями як Представництво Делегації Європейської Комісії в Україні, Організація з Безпеки та Співробітництва в Європі, Вишиградський фонд, Варшавський університет, Центально-Європейський Університет у Будапешті, Американський куточок Університету Корвіна та ін.
Контактна інформація: 
www.imans.com.ua, e-mail: info@imans.com.ua, тел.: +38 063 7886291 – к.ю.н. Яновська Інна (Україна), тел. +48 538958297 Джавідан Шербетов (інші країни).
Програма Семінару
10 травня 2015 р.
08.00 – виїзд зі Львова (для громадян України)
18.00 – екскурсія Будапештом
20.00 – поселення в транзитний готель
11 травня 2015 р.
Приїзд учасників Семінару.
10.30 – Збір Групи біля Офісу ООН у Відні (Gate 1), Wagramer Strasse 5, A-1220 Vienna, Austria.
10.45 – Реєстрація учасників.
11.00 - Робочий візит до ООН у Відні:
  1. Тур штаб-квартирою під керівництвом гіда;
  2. Презентація експерта Управління Верховного комісара ООН у справах біженців про проблематику торгівлі людьми у сучасному світі;
  3. Брифінг із HR спеціалістом щодо міжнародних кар’єрних можливостей в ООН: програми стажування, проходження практики, волонтаріату.
Обід
16.00 – Поселення в готель.
17.00 – Екскурсія містом Відень із оглядом об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.
20.00 – Інтеграційний вечір.
12 травня 2015 р.
7.00 - Сніданок в готелі.
08.30 – Реєстрація учасників (Hofburg Congress Centre).
9.00 - Робочий візит Організації із Безпеки та Співробітництва у Європі:
  1. Презентація щодо роботи ОБСЄ у світі – політично-воєнна сфера, економічна та екологічна безпека, розвиток громадянського суспільства;
  2. Брифінг «Стажування в ОБСЄ та Програма Молодих Спеціалістів: виклики та перспективи»;
  3. Презентація щодо нелегальної міграції в Європі.
Обід
14.30 - Робочий візит до Європейської Комісії у Відні (House of the European Union):
  1. презентація «Основні цілі та завдання Європейської Комісії»;
  2. робота з експертами щодо можливостей працевлаштування в Європейські комісії: критерії відбору кандидатів, нюанси подання аплікації.
16.30 – Закриття програми. Вільний час у Відні.
21.00 – Від`їзд учасників Семінару.